Історія школи

Дата: 22.03.2021 16:02
Кількість переглядів: 298

Фото без опису

 

Витоки історії життя нашої школи беруть свій початок з кінця 19 ст. коли в селі була відкрита церковно-приходська школа. Навчальні заняття проводив священик. Навчання тривало 4 роки. Однак більшість мешканців лишались неосвіченими. Це було пов’язане з важким соціальним положенням мешканців села. Не проминули без сліду події 1918 року, коли румунські війська почали окупацію Бессарабії. В селі було встановлено жорстокий окупаційний режим: забороняли розмовляти на рідній мові, в початковій школі навчання велося тільки румунською мовою. З усіх вивчаємих дисциплін перевагу надавали румунській мові і Закону Божию.

         Після звільнення Бессарабії від румунських і німецьких окупантів радянська влада провела соціалістичні реформи, однією з яких було введення 7 річної освіти в школі.

          Наша школа також була семирічною. А в 1961 році відбувся перший випуск восьмого класу школи.

         В 1966 році школа була переведена в нову будівлю.

         Завдяки зусиллям дружнього педколективу, яких очолював директор Гажийський П.М. школа була серед кращих шкіл району, життя Сергіївської восьмирічної школи було цікавим й різноманітним.

        На базі школи діяли гуртки, ансамблі “Калинка”, «Русский сувенір». Проводила роботу пошукова група, результатом діяльності якої стало відкриття історико-етнографічного музею в школі. Керівником пошукової роботи була вчитель історії Алексапольська О.Б.. В 1989 році школу було реорганізовано в десятирічну, а з 1991 р. в одинадцятирічну.

       З 2001 року школа перейшла на 12-річне навчання, було введено 12 бальну систему оцінювання знань учнів.

      З 2002 року введено обов’язкове вивчення іноземної мови з 2-го класу.

      З 2018 року першокласників навчатимуть за новим Державним стандартом початкової освіти, складеним згідно з Концепцією Нової Української школи та новим Законом про освіту.

       Ми не знаємо, що буде завтра з нами, як обернеться для нас життя, але вірити в майбутнє: зміцніє держава -зміцніє і наша школа. Головне, щоб діти, приходячи сюди, розуміли, що вони потрібні, що вони важливі для всесвіту, що вони – частка єдиного цілого.

    Надання повної загальної середньої освіти. Підготовка
старшокласників здійснюється за наступними профілями: українська мова-профільний предмет (10 клас),універсальний (11 клас)

     Контингент учнів складає 139 осіб. У Сергіївській
загальноосвітній школі навчається 3дітей- інвалідів, 3 дітей-сиріт.
      13 учнів школи є відмінниками навчання.

      Учні школи є постійними учасниками районних
предметних олімпіад. Вихованці школи приймають активну участь в конкурсах «Кришталева сова», «Геліантус»,«Левеня», «Грінвіч», «Соняшник», «Кенгуру», «Патріот»,«Бобер», міжнародному конкурсі знавців рідної мови ім.Петра Яцика, Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студенської молоді імені Т.Г.Шевченка. Сирова Ірина, учениця 6 класу, посіла ІІ місце у районному етапі конкурсу ім. Т.Г.Шевченка Баланич        

    Учні нашої школи неодноразово стають переможцями спортивних змагань:  Жбанков Микита Олександрович,  Пащенко Дмитро Романович, Попович Марія Олександрівна-переможці спортивних змагань з вільної боротьби; Петров Олексій Дмитрович,

переможець спортивних змагань з вільної боротьби та футболу; Ворожейкіна Давід Олексійович переможець районних конкурсів з мистецтва.

     Вчителі школи приймають участь у конкурсі педагогічної майстерності «Вчитель року».
   
      Навчально-виховний процес забезпечують 21 педагогічний працівник.  Сім вчителів вищої категорії,6- першої категорії, 4 – другої категорії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь