Перше засідання комісії з питань техногенно - екологічної безпеки і надзвичайної ситуації

Дата: 25.03.2021 13:37
Кількість переглядів: 687

Фото без опису

24 березня 2021 року відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при виконкомі Кулевчанської сільської ради.

Голова комісії Михайло  Попов  ознайомив з порядком денним засідання членів комісії. Михайло Михайлович наголосив на тому, що на жаль, в області значно погіршилась епідемічна ситуація й збільшилась кількість підтверджених випадків захворюваності населення на COVID-19.

Заступник голови комісії, начальник Саратського РС ГУ ДСНС України в Одеській області, підполковник служби цивільного захисту Андрій Клімов надав інформацію членами комісії щодо епідемічної ситуації в Кулевчанській сільській раді та Одеській області, пов’язаної з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19 та забезпечення виконання протиепідемічних заходів відповідно до рівня епідемічної небезпеки.

Спеціаліст Саратського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби  в Одеській області Наталя Полторак розповіла, чому Одеська область  потрапила до «червоної» зони та  проінформувала комісію про те, що станом на березень місяць по Кулевчанській громаді виявлено 1 випадок захворювання  гострою респіраторною хворобою COVID-19. Наталя Павлівна зазначила, що необхідно запровадити посилений протиепідемічний режим, масочний режим та посилити контроль за контактними особами та особами, які перебували на території країн інфекційного ризику. На території колишнього Саратського району щеплено 29 чоловік. У першу чергу щеплюють медиків. Також Наталя Павлівна сказала, що необхідно проводити роз’яснювальну роботу серед населення щодо проведення вакцинації.

Головний лікар КП «Медичний лікувально – діагностичний центр» Алла  Пілєва зауважила на тому, що якщо людина виявить бажання пройти вакцинацію, вона повинна пройти медичне обстеження та  виявила занепокоєння відсутністю ПЦР тестів, якими не  забезпечений комунальний заклад.

Начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Лілія Качанова наголосила на тому, що якщо заборонити відвідування дітьми дитячих садків та навчання учнів 1 – 4 класів, то маленькі діти можуть залишитися без батьківського нагляду, так як більшість батьків працюють, і учні 1 – 4 класів самі не зможуть долучитися до онлайн - навчання.

Заслухавши інформацію та з урахуванням її обговорення комісія вирішила:

забезпечити проведення роз’яснювальної роботи з персоналом та здобувачами освіти щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів COVІD-19

посилити контроль за дотриманням протиепідемічного режиму в громадський місцях, закладах торгівлі та громадського харчування;

застосувати на території Кулевчанської сільської ради обмежувальні протиепідемічні заходи передбачені для “червоного” рівня епідемічної небезпеки.

Старостам сіл Розівка та Сергіївка   доручено забезпечити дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів на відповідній території, згідно до встановленого «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки (враховуючи протиепідемічні обмеження, передбачені для “жовтого” та “помаранчевого” рівня епідемічної небезпеки), при цьому заборонивши:

приймання відвідувачів закладів культури і проведення культурних масових заходів;

проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів,

відвідування закладів освіти учнями 5 – 11 класів, крім здобувачів закладів дошкільної освіти та учнів 1 – 4 класів.

приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;

приймання відвідувачів в закладах розважальної діяльності;

приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, крім приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які торгують товарами на торговельних площах, не менше 60 відсотків яких призначено для торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами гігієни та побутовою хімією, засобами зв’язку, друкованими засобами масової інформації, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин, без обмеження доступу відвідувачів до інших товарів, представлених в асортименті зазначених суб’єктів господарювання.

Наступним розглянули питання про стан створення та накопичення місцевого матеріального резерву.  Зазначили, що у місцевому матеріальному резерві сільської ради в наявності є паливо-мастильні та будівельні матеріали, засоби для запобігання поширенню коронавірусу, інше.

В процесі обговорення прийнято та запротокольовано відповідні рішення, які будуть розміщені на офіційному сайті ради.

По завершенні засідання комісії сільський голова Михайло Попов подякував присутнім за плідну роботу та надав вказівки щодо подальших напрямків діяльності.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь