Пошук

Роз'яснення щодо послуг, які надаються Комунальним підприємством "Саратська центральна лікарня" Саратської селищної ради

Дата: 05.04.2021 10:56
Кількість переглядів: 605

Шановні мешканці громад!

Вже рік триває медична реформа другого рівня.

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) відповідно до ст.7 Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» та Положення про НСЗУ, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 року №1101, є центральним органом виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері державних фінансових гарантій медичного обслуговування населення, основним завданням якого, зокрема, є укладання, зміна та припинення договорів про медичне обслуговування населення.

Для надання безоплатної медичної допомоги населенню, при зверненні до лікарів Саратської лікарні II рівня (вузьких спеціалістів), обов’язкове електронне направлення від сімейного лікаря ПСМД. В електронному направленні від сімейного лікаря повинні обов’язково бути данні щодо проходження пацієнтом на I рівні наступних заключень (обслідувань): 

1. Електрокардіограма.

2. Загальний аналіз крові з лейкоцитарною формулою.

3. Загальний аналіз сечі.

4. Глюкоза крові.

5. Загальний холестерин.

6. Вимірювання артеріального тиску.

7. Вимірювання ваги, росту, окружності талії.

8. Швидкі тести на вагітність, тропоніни, ВІЛ, вірусні гепатити.

Для проходження флюорографії органів грудної клітини або рентгенографії органів грудної клітини (з профілактичною метою або по захворюванню) сімейний лікар зобов’язаний сформувати окреме електронне направлення до кабінету флюорографії або рентгенографії  КП «Саратська ЦЛ». 

За електронним направленням в КП «Саратська ЦЛ» безкоштовно надаються наступні послуги:

1. Медична допомога при пологах.

2. Цистоскопія.

3. Хірургічні операції дорослим та дітям в стаціонарних умовах.

4. Стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій.

5. Діагностика, лікування та супровід осіб з ВІЛ.

6. Амбулаторна вторинна (спеціалізована) та третинна (високоспеціалізована) медична допомога дорослим та дітям, включаючи медичну реабілітацію та стоматологічну допомогу.

Пацієнти, які знаходяться на стаціонарному лікуванні у відділеннях КП «Саратська ЦЛ» отримують безкоштовно лікарські засоби та медичні вироби, які входять в Національний перелік та на даний час є в наявності в лікарні.

Медичні огляди не входять до програми медичних гарантій та повинні бути оплачені за кошти замовника таких послуг або місцевого бюджету. Питання організації та оплати медичного обстеження осіб, направлених з військоматів регулюються відповідним законодавством та не входять до медичних гарантій.

Платними послугами, згідно Постанови КМУ №1138 від 17.09.1996 р. «Про перелік платних послуг, які надаються в державних і комунальних закладах охорони здоров’я та вищих навчальних закладах» у КП «Саратська ЦЛ» є:

1. Медичні огляди: попередні профілактичні при прийнятті на роботу для отримання посвідчення, для отримання виїзної візи, по уходу, медичні огляди для отримання дозволу на право отримання та носіння зброї громадянами, а також відповідні періодичні профілактичні огляди (крім випадків, кому медичні огляди проводяться за направленням органів Державної служби зайнятості).

2. Імуноферментний аналіз крові ІФА (на IgM та IgG).

3. Самозвернення за допомогою без електронного направлення від сімейного лікаря, з метою отримання медичної допомоги.

4. Масаж для зміцнення здоров’я дорослого населення, корекція осанки тощо;

5. Проведення профілактичних медичних оглядів із підготовкою висновку про стан здоров’я на прохання громадян;

6. Проведення медичного огляду осіб для видачі:

- дозволу на право отримання та носія зброї громадянам, крім військовослужбовців і посадових осіб, носіння зброї якими передбачено законодавством;

- відповідних документів на виїзд громадян за кордон за викликом родичів, що проживають у зарубіжних країнах, оздоровлення в зарубіжних

лікувальних або санаторних закладах за власним бажанням, а також у службові відрядження (крім державних службовців, робота яких пов’язана з такими виїздами і які мають відповідні медичні документи);

- посвідчення водія транспортного засобу.

23.03.2021 року були погоджені та затверджені тарифи на платні послуги, які надаються КП «Саратська ЦЛ» Саратської селищної ради Білгород-Дністровського району Одеської області  (враховуючи те, що з березня 2021 року КП «Саратська ЦЛ» є платником податків НДС).

Детальну інформацію про тарифи на платні послуги, які надаються Комунальним підприємством «Саратська центральна лікарня» Саратської селищної ради Білгород-Дністровського району Одеської області, буде розміщено на веб-сайтах КП «Саратська центральна лікарня», Саратської селищної ради, Петропавлівської, Кулевчанської. Успенівської, Плахтіївської сільських рад.

 

Наталія СИРОТЕНКО,         в. о. директора КП «Саратська ЦЛ».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь