Пошук

В СЕЛІ УСАТОВЕ, ЯКЕ СТРІМКО РОЗВИВАЄТЬСЯ, НЕОБХІДНО БУДУВАТИ ЩЕ ОДНУ ШКОЛУ – СЕРГІЙ ГРИНЕВЕЦЬКИЙ

Дата: 20.12.2021 15:34
Кількість переглядів: 189

Перебуваючи сьогодні з робочим візитом в Усатівській сільраді, голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький, разом з сільським головою Юрієм Маковейчуком ознайомився з роботою Усатівського навчального-виховного комплексу.

«Потреба інновацій в школах Одеської області зараз постає як ніколи гостро. Бо якщо в містах вчителі, учні та їхні батьки мають можливість обирати для себе найкращі можливості та розвиватись, то в селах такого вибору може не бути взагалі. Проте саме сільські школи часто грають вирішальну роль у розвитку всієї громади. Школа у селі завжди була не лише освітнім, а й культурним та громадським центром. Приклад тому – навчально-виховний комплекс в селі Усатове. Дуже хороша школа, але враховуючи велику заповнюваність в класах – вже замаленька для тієї кількості учнів, які тут навчаються. Переконаний, що необхідно збудувати ще одну школу – нову, значно сучаснішу. Тим паче, що і місце поряд з діючою школою дуже підходяще. Тому даю доручення сільському голові розробити проект і документацію на нову сучасну будівлю школи» – сказав голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький.

За словами Усатівського сільського голови Юрія Маковейчука, до питання будівництва ще однієї школи в Усатове повертаються чи не щороку. І це проблема, яка дійсно болить місцевим сільчанам. Бо ж Усатове приклад населеного пункту в Одеському районі, який стрімко розвивається, створюються нові сім’ї і народжуються дітки.

«На жаль, громади не завжди можуть профінансувати будівництво  шкіл без допомоги області та держави. Тому маємо спільними зусиллями допомогти селам Одещини. Наш пріоритет — це розвиток громад. Як приклад декілька освітніх закладів, шкіл та дитсадків, у нас в регіоні, вже у цьому році отримали нове життя в рамках реалізації  програми Президента України Володимира Зеленського «Велике Будівництво» – додав голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь