Пошук

МОЗ офіційно схвалив бустерну дозу

Дата: 24.12.2021 14:45
Кількість переглядів: 273

МОЗ офіційно схвалив бустерну

вакцинацію від коронавірусу: кому потрібна третя доза

В Україні офіційно дозволено робити третє щеплення від коронавірусу. Відповідний наказ підписав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко 13 грудня поточного року. При цьому робити щеплення можна буде тільки певним категоріям осіб. Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я України.

  Наказом МОЗ визначаються наступні категорії, яким дозволяється робити третє щеплення незалежно від того, якою вакциною вони прищеплювалися раніше:  люди з ВІЛ-інфекцією або онкологією;  пацієнти, яким трансплантували органи; люди, які проходять імуносупресивну або імуномодулюючу терапію; особи, які мають ряд інших імунодефіцитних станів.

Ляшко додав, що третю дозу, згідно з наказом МОЗ, рекомендується колоти тільки тим людям, хто переніс важку хворобу або хворіє на цей момент, і у яких імунна система не в змозі самостійно виробити захист від коронавірусу. «Після введення додаткової дози, ці люди будуть більш захищені від коронавірусної хвороби» - сказав він.

Нагадаємо, в Україні 40% дорослих громадян вже отримали дві дози вакцини від коронавірусу і завершили вакцинацію. Це той показник, який визначила ВООЗ на 2021 рік. Українці, щеплені від COVID-19, зможуть отримати третю бустерну дозу вакцин в середині січня 2022 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь