Відбулася 11 сесія Кулевчанської сільської ради

Дата: 11.02.2022 14:58
Кількість переглядів: 188

Фото без опису

10 лютого 2022 року о 14.00 год у приміщені фітнес - центру с. Кулевча, під головуванням сільського голови Михайла Попова  відбулася одинадцята сесія Кулевчанської  сільської ради VIII скликання.

У роботі сесії взяли участь 17 з 20 депутатів сільської ради, голова Білгород – Дністровської районної ради Григорій Мельниченко, головний спеціаліст з комунальних питань відділу Олександр  Небога, радники депутатів, депутат районної ради Станіслав Попов, начальники та спеціалісти відділів та структурних підрозділів сільської ради, старости сіл та мешканці громади.

Варто зазначити, що всі питання порядку денного попередньо були ретельно опрацьовані та розглянуті на засіданнях постійних депутатських комісій.

Відтак під час засідання сесії депутатами було затверджено:

  • цільову Програму  здійснення  компенсійних витрат за пільговий проїзд на залізничному транспорті за рахунок коштів місцевого бюджету Кулевчанської сільської ради на 2022 рік,
  • Програму соціально – економічного розвитку на 2022 – 2023 роки,
  • Програму по локалізації та ліквідації амброзії полинолистої та інших карантинних рослин,
  • Програму оздоровлення дітей Кулевчанської сільської ради на 2022  рік.

З метою підвищення ефективності використання об’єктів нерухомого майна комунальної власності, депутати Кулевчанської сільської ради вирішили передати:

  • В оперативне управління КП «Медично – лікувальний діагностичний центр» майно Сергіївського ФАПу,
  • нежитлові приміщення КНП «Одеський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф»,
  • будівлю Розівського ЗДО «Берізка» у комунальну власність Кулевчанської сільської ради.

Також депутати прийняли у комунальну власність сільської ради стадіон у селі Сергіївка.

Головним стало питання щодо внесення змін до бюджету сільської ради на 2022 рік. Депутати  обговорили та затвердили, запропонований бюджетною комісією, розподіл коштів вільного залишку сільського  бюджету. Останній, за словами начальника фінансового відділу Олени Сєришевої, склав 3718012,20 гривень. Кошти спрямовують на оздоровлення дітей, прочистку системи опалення Сергіївського ЗЗСО І – ІІІ ступенів, встановлення обігрівачів у будинку культури села Сергіївка, фінансову підтримку КП "Сергіївка"(покупка ноутбуку, плата за дозвіл на спец водокористування, ремонт 5 насосів), фінансування цільових програм, встановлення камер відеоспостереження, ремонт водопровідної мережі, укладання тротуарної плитки біля під’їзду Кулевчанського опорного закладу, ремонт та обладнання системою «Рада» сесійної зали та інші нагальні потреби.

Депутати внесли зміни до рішення «Про встановлення місцевих податків та зборів на  2022 рік», що важливо для поповнення сільського бюджету.

Наступні питання стосувалися земельних відносин на території Кулевчанської сільської ради, з яких доповідали спеціалісти - землевпорядники на відповідних територіях. Це питання надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, затвердження технічної документації та про надання земельної  ділянки у власність, затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та інші питання. Після тривалих дискусій депутати прийняли відповідні рішення по усіх винесених питаннях.

На засіданні також були прийняті й інші, важливі для життєдіяльності громади рішення.

Після майже 5 - годинної роботи, депутати по всіх питаннях порядку денного прийняли відповідні рішення.

Після розгляду усіх питань порядку денного, до депутатів звернувся голова Бідгород – Дністровської районної ради Григорій Мельниченко. Григорій Вікторович розповів депутатам про ціль свого візиту до Кулевчанської громади,  висловив деякі зауваження по роботі сесії сільської ради та окреслив коло проблемних питань, як територіальних громад, так і в цілому Білгород – Дністровського району у сфері медицини, освіти, соціально – економічного розвитку, земельного законодавства, ремонту доріг.

Детальніше ознайомитися з рішеннями 11 сесії можна на нашому сайті в розділі «Офіційні документи ради».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь