“Примірне чотиритижневе сезонне меню на зимовий період рекомендовано використовувати для організації триразового харчування дітей віком від 1 до 7 років у закладах освіти та інших організованих дитячих колективах. Затверджений перелік страв також може бути використаний як база для чотиритижневого меню в інші пори року, проте з використанням сезонних продуктів”, – йдеться у повідомленні.
На сайті Міністерства охорони здоров’я доступні технічні картки з переліком страв, вимогами, необхідними параметрами та розрахунками (наприклад, енергетична цінність продуктів/страв тощо). Також у них запропоновані процеси приготування та температурні режими.
У МОЗ зазначили, що над документами працювала робоча група, до складу якої увійшли представники Міністерства охорони здоров’я, Міністерства освіти, Держпродспоживслужби, державної установи «Інститут громадського здоров’я ім. О. М. Марзєєва НАМНУ», ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти», Національного університету харчових технологій, управлінь та департаментів освіти Вінницької, Кам’янської, Броварської, Новоград-Волинської, Житомирської, Чернівецької, Хустської міських рад, Голосіївської районної у м. Києві, Покровської районної ради в м. Кривий Ріг, завідувачки та медичні сестри закладів дошкільної освіти міст Вінниця, Бровари, Житомир, Запоріжжя, Суми, Ковель, Мирноград та селища Бородянка.