Новий закон про ДПА-2021: що змінилося для випускників

Дата: 14.04.2021 15:38
Кількість переглядів: 281

Фото без опису

Цей документ аналогічний минулорічному. Він дозволяє випускникові школи, студентові коледжу, професійно-технічного, професійного закладу освіти самостійно визначитися із тим, чи проходити ДПА у формі  ЗНО цьогоріч. Ті особи, які вирішили проходити ЗНО, зможуть також самостійно вирішити, чи отримувати оцінку за ДПА у формі ЗНО у свідоцтво про повну загальну середню освіту.

З’ясуймо, що саме змінилося для випускників на прикладі декількох ситуацій.

1) Випускниця школи п. Марія планує вступати до закладу вищої освіти, переконана в тому, що отримає високі результати на ЗНО. Тому проходитиме всі тести ЗНО, на які зареєструвалася, а також звернеться до закладу освіти із проханням виставити її оцінки за ДПА у формі ЗНО в додаток до свідоцтва про повну загальну середню освіту.

2) Студент коледжу п. Петро також планує вступати до закладу вищої освіти, але не хоче, щоб його результати ДПА у формі ЗНО були виставлені у свідоцтво  про повну загальну середню освіту. Він візьме участь у ЗНО, але не проситиме виставляти його результати ДПА у формі ЗНО у свідоцтво про повну загальну середню освіту. У такому разі в документі про освіту п. Петра буде запис про те, що він звільнений від проходження ДПА у формі ЗНО.

3) Випускниця ліцею п. Ганна цьогоріч не планує вступати до закладу вищої освіти, тому зареєструвалася тільки для проходження ДПА у формі ЗНО. Вона не проти мати запис “звільнена від складання ДПА” у свідоцтві про повну загальну середню освіту. З огляду на ухвалення Закону, дівчина не прийде складати тестування, у її свідоцтві про повну загальну середню освіту, як і в документі п. Петра, буде зазначено, що вона звільнена від проходження ДПА у формі ЗНО.

4) Випускник гімназії п. Павло планує вступати до закордонного закладу вищої освіти, у якому вступників просять надати і результати ЗНО, і свідоцтво про повну загальну середню освіту із результатами ДПА. Тож він складатиме всі тестування ЗНО й ініціюватиме внесення результатів ДПА у формі ЗНО у свій документ про освіту.

Зазначимо, що Міністерство освіти і науки України поінформує заклади освіти щодо імплементації положень Закону.

Нагадаємо, що Верховна Рада звільнила випускники шкіл від обов’язкового проходження ДПА у формі ЗНО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь