Засідання ради опіки та піклування при Білгород – Дністровській райдержадміністрації

Дата: 12.01.2022 15:46
Кількість переглядів: 155

12 січня 2022 року відбулося засідання ради опіки та піклування при Білгород – Дністровській райдержадміністрації під головуванням заступника голови РДА Тетяни Домчинської.

На засіданні розглядалося  питання щодо доцільності призначення опікуна, який мешкає на території  Білгород – Дністровського району.

 Опіка встановлюється над особами, які судом визнані, недієздатними.
Фізична особа може бути визнана судом недієздатною, якщо вона внаслідок хронічного, стійкого психічного розладу не здатна усвідомлювати значення своїх дій та (або)      керувати        ними.
 Піклування встановлюється над особами дієздатність яких обмежена.
Суд може обмежити цивільну дієздатність фізичної особи, якщо вона страждає на психічний розлад, який істотно впливає на її здатність усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними та якщо вона зловживає спиртними напоями, наркотичними засобами, токсичними речовинами, азартними іграми тощо і тим ставить себе чи свою сім’ю, а також інших осіб, яких вона за законом зобов’язана утримувати, у скрутне матеріальне           становище.
Для визнання особи недієздатною або обмежено дієздатною майбутній опікун має подати заяву до суду з відповідною заявою. Суд призначає опікуна на підставі подання від органу опіки та піклування. Кандидатура опікуна розглядається на Опікунській раді.
Завдання органу опіки та піклування передбачені нормами та положеннями Цивільного кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Правилами опіки та піклування, затвердженими спільним наказом Державного комітету України у справах сім’ї та молоді, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства України, Міністерства праці та соціальної політики України від 26.05.1999 №34/166/131/88. Так, відповідно до Правил опіки та піклування, встановлено, що опіка (піклування) є особливою формою державної турботи про  повнолітніх осіб, які потребують допомоги щодо забезпечення їх прав та інтересів.
Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь