ПЕРЕВІРКА БІЗНЕСУ ТА ДЕРЕГУЛЯЦІЯ БІЗНЕСУ

Дата: 29.03.2022 14:13
Кількість переглядів: 397

Фото без опису

      Кабінет Міністрів України погодив проект рішень для підтримки української економіки, щоб забезпечити роботу бізнесу та зайнятість людей там, де безпека дозволяє. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні.

Скасовуємо всі перевірки для всіх бізнесів, щоб усі працювали нормально, щоб міста оживали, щоб скрізь, де немає бойових дій тривало життя. Умова лише одна – ви забезпечуєте нормальну роботу свого бізнесу в межах українського закону», – зазначив глава держави.

«Перше – розпочинаємо податкову реформу: замість ПДВ та податку на прибуток даємо ставку 2% від обороту та спрощений облік. Для малого бізнесу – а це перша та друга група ФОП – ставимо добровільну сплату єдиного податку. Тобто, якщо можете – платіть, не можете – немає запитань», — сказав Президент України.

       Звертаємо увагу, що перевірки будуть дозволені лише у випадку наявності загрози правам, законним інтересам, життю та здоров’ю людини, захисту навколишнього природного середовища, забезпеченню безпеки держави. В таких випадках  міністерствами можуть бути відновлені позапланові перевірки в окремих сферах, зокрема щодо запобігання неконтрольованому зростанню цін на товари, які мають істотну соціальну значущість. Ціновий контроль дозволить стримати зростання цін на соціально значущу продукцію, як-то пальне та хліб, гарантуючи їх доступність для населення.)

      Започаткування та ведення бізнесу в Україні були спрощені. Відтепер замість отримання дозволу чи ліцензії, достатньо подати повідомлення (декларацію), що підприємство відповідає всім вимогам закону. Декларацію можна подати фізично – через ЦНАП, або онлайн – через Єдиний державний веб-портал електронних послуг, додаток або портал Дія.

     Раніше в Україні налічувалося понад 600 дозволів та ліцензій для здійснення господарської діяльності. Тепер обов’язковими будуть близько 50-ти, і лише для тих видів, які неможливо скасувати через значний ризик для здоров’я людей, довкілля та безпеки держави в таких сферах, як ядерне регулювання, поводження з радіоактивними відходами, телекомунікації тощо.

      Для абсолютної більшості бізнесів діятиме декларативний принцип. Щоб розпочати підприємницьку діяльність, не потрібно збирати безліч документів і очікувати рішення чиновників. Достатньо подати до Міністерства економіки (в охоронній діяльності – до Міністерства внутрішніх справ) декларацію про провадження відповідного виду діяльності.

      Крім того, Уряд на період воєнного стану продовжив дію дозволів і ліцензій, які вже видані суб’єктам господарювання. Це усуне будь-які бюрократичні перешкоди для їх безперервної роботи. Так будуть створені максимально сприятливі умови для відновлення та розвитку  бізнесу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь