Пошук

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКОГО РАЙОНУ!

Дата: 06.04.2022 11:29
Кількість переглядів: 754

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКОГО РАЙОНУ!

Південне територіальне управління обслуговування мережі інформує

Внаслідок бойових дій (артилерійських, авіаційних та ракетних обстрілів) з 24 лютого 2022 року в магістральних та міждержавних електричних мережах сталися масові відключення та пошкодження електроустановок об’єктів та електричних мереж напругою 220-750 кВ. Забезпечення споживачів України електричною енергією здійснюється в складних умовах воєнного часу.

Додаткових ускладнень в роботі ОЕС України завдають відключення повітряних ліній електропередачі (далі - ПЛ) пов’язані з низовими пожежами, які спричинені підпалами з боку населення: стерні, очерету та сухостою. Це призводить до порушень в роботі мережі та загрожує тривалими відключеннями об’єктів критичної інфраструктури.

Задля запобігання подібних інцидентів на території Білгород-Дністровського району, які несуть загрозу об’єктам критичної інфраструктури та недопущення несанкціонованого втручання в функціонування об’єктів критичної інфраструктури посилюється контроль за пожежною безпекою в охоронних зонах ПЛ щодо дотримання вимог охорони електричних мереж та умов виконання робіт в межах охоронних зон електричних мереж.

ВИМОГИ ЩОДО ОХОРОНИ ЕЛЕКТРИЧНИХ МЕРЕЖ ТА УМОВ ВИКОНАННЯ РОБІТ В МЕЖАХ ОХОРОННИХ ЗОН ЕЛЕКТИРЧНИХ МЕРЕЖ

Правилами охорони електричних мереж (Правилами), затвердженими Постановою Кабінету міністрів України від 04 березня 1997р. № 209, з метою забезпечення збереження електричних мереж, створення належних умов їх експлуатації та запобігання нещасним випадкам від впливу електричного струму встановлені вимоги щодо охорони об'єктів та обмеження щодо використання земельних ділянок в охоронних зонах повітряних ліній електропередачі*:

  1. ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ виконувати будь-які дії, що можуть порушити нормальну роботу електричних мереж, спричинити їх пошкодження або нещасні випадки, а саме:
  • будувати житлові, громадські та дачні будинки;
  • влаштовувати будь-які звалища; складати корми, торф, солому, дрова, інші матеріали;
  • розпалювати вогнища, спалювати очерет, суху траву, стерню та солому;
  • розташовувати автозаправні станції або інші сховища пально-мастильних матеріалів;
  • накидати на струмопровідні частини об'єктів електричних мереж і наближати до них сторонні предмети, підніматися на опори повітряних ліній, демонтувати їх елементи;
  • саджати дерева з висотою перспективного росту більш як 2 метри;
  • влаштовувати спортивні майданчики для ігор, стадіони, ринки, зупинки громадського транспорту;
  • запускати спортивні моделі літальних апаратів, повітряних зміїв;
  • здійснювати зупинки усіх видів транспорту (крім залізничного) в охоронних зонах повітряних ліній електропередачі напругою 330 кВ і вище.
  • під час виконання сільськогосподарських робіт із застосуванням машин і механізмів забороняється обробіток ґрунту в межах обвалування навколо фундаментів і відтяжок опор.
    1. Без письмової згоди енергопідприємств, у віданні яких перебувають ці мережі, а також без присутності їх представника ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:
  • будівництво, реконструкція, капітальний ремонт, знесення будівель і споруд;
  • здійснення усіх видів гірничих, вантажно-розвантажувальних, землечерпальних, підривних, меліоративних, вирубання дерев, розташування польових станів, загонів для худоби, установлення дротяного загородження, шпалер для виноградників і садів, а також поливання сільськогосподарських культур;
  • проїзд машин, механізмів загальною висотою від поверхні дороги понад 4,5 метра.

* Охоронні зони встановлюються уздовж повітряних ліній електропередачі - у вигляді земельної ділянки і повітряного простору, обмежених вертикальними площинами, що віддалені по обидві сторони лінії від крайніх проводів за умови невідхиленого їх положення (для повітряних ліній напругою, кВ) на відстань:

25 метрів - 150, 220 кВ 30 метрів - 330, 400, 500 кВ 40 метрів - 750 кВ.

Підприємства, установи, організації та громадяни, яким надано у власність, постійне або тимчасове користування земельні ділянки, де знаходяться об'єкти електричних мереж, зобов'язані вживати належних заходів до збереження зазначених об'єктів, негайно повідомляти енергопідприємства або місцеві органи виконавчої влади про виявлені обірвані або провислі проводи, пошкоджені опори або небезпеку їх падіння.

Місцеві органи виконавчої влади сприяють енергопідприємствам у роботі із збереження електричних мереж, запобігання аваріям і ліквідації їх наслідків у діючих електромережах, а також у забезпеченні виконання Правил всіма юридичними та фізичними особами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь