Державний аграрний реєстр – онлайн платформав для підтримки фермерів

Дата: 06.09.2022 14:23
Кількість переглядів: 296

Фото без опису

12 серпня 2022 року Міністерство аграрної політики та продовольства України (далі – Мінагрополітики України) запустило онлайн платформу для прямої й єдиної взаємодії держави та агровиробників – Державний аграрний реєстр (далі – ДАР).

ДАР – єдине вікно підтримки для українських аграріїв для отримання допомоги від держави, міжнародних організацій та банків.

Сільськогосподарські товаровиробники, які зареєстровані в ДАР, зможуть подавати заявки на отримання державних субсидій, цільових, субсидованих кредитних програм, а також позик і технічної допомоги від ЄС та інших міжнародних донорів.

Завдяки фінансовій допомозі Європейського союзу, найближчим часом Мінагрополітики України оголосить про перші дві програми підтримки малим аграріям, які будуть доступні в ДАР.

Зареєструватися в ДАР можуть виробники сільськогосподарської продукції незалежно від розміру, організаційно-правової форми чи напрямів діяльності. Після реєстрації уся ключова інформація про виробника автоматично підтягується в ДАР і може бути перевірена сільгоспвиробником.

Щоб подати заявку на участь у програмі підтримки, сільгоспвиробник, що відповідає вимогам програми, має заповнити онлайн-форму, за необхідності додати скан-копії документів, і підписати заявку своїм кваліфікованим електронним підписом. Процес обробки заявки можна відстежувати в персональному електронному кабінеті у ДАР в режимі реального часу за посиланням: https://www.dar.gov.ua.

Звертаємо Вашу увагу на те, що доступ до даних фермерів в ДАР матиме лише Мінагрополітики України та ті установи, що безпосередньо надають підтримку в ДАР і виключно з дозволу агровиробника.

«Без згоди фермерів вся інформація буде закритою для решти організацій».

Довідково

В ДАР буде відображатися наступна інформація:

  • дані про сільгоспвиробника з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та ФОПів;
  • інформація про земельні ділянки у власності та користуванні із Державного земельного кадастру та Єдиного державного реєстру речових прав;
  • відомості про тварин, зареєстрованих у Єдиному державному реєстрі тварин.

За бажанням фермер зможе внести наступні дані:

  • статистичну інформацію за напрямами діяльності;
  • копію статуту (для юридичних осіб);
  • будь-які інші документи, які потрібні для участі в програмах підтримки (реєстраційні документи, звітність, фінансова інформація тощо).

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь