Пошук

ЕКОНОМІЯ ЕНЕРГОРЕСУРСІВ ЦІЄЇ ЗИМИ — ВНЕСОК КОЖНОГО УКРАЇНЦЯ В ПЕРЕМОГУ НАД ВОРОГОМ, — ПРЕМ’ЄР-МІНІСТР

Дата: 05.10.2022 16:08
Кількість переглядів: 203

Цей опалювальний сезон буде найскладнішим в історії України. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 4 жовтня.

Прем’єр-міністр відзначив, що завдяки роботі атомних електростанцій Україна має достатній ресурс для забезпечення країни електроенергією. Інтеграція до європейської енергосистеми ENTSO-E також дозволяє Україні в разі потреби отримати допомогу від європейських партнерів.

«Без Запорізької АЕС енергосистема України в зимовий період працюватиме з максимальним навантаженням. Але кожен із нас може зробити свій внесок в енергетичну стійкість держави. Наприклад, максимально змістити побутове та промислове споживання електроенергії на нічні години. Такі прості речі дають величезний сумарний ефект і допомагають країні з найменшими втратами пройти складний зимовий період», — сказав Денис Шмигаль.

Глава Уряду додав, що Україна продовжує роботу з партнерами щодо демілітаризації Запорізької атомної електростанції та створенням навколо неї 30- кілометрової безпечної зони. За умови демілітаризації ЗАЕС Україна, як зауважив Прем’єр-міністр, матиме більше можливостей для балансування власної енергосистеми та навіть зможе продовжувати експорт електроенергії до Європи.

«Дуже важливо також, за можливості, вчасно сплачувати за отримані комунальні послуги, за світло, газ, тепло, воду. У разі несплати населенням, це вимушено буде компенсувати бюджет, відволікаючи фінансовий ресурс від підтримки ЗСУ», — зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр підкреслив, що наша країна не раз демонструвала єдність, тому економія енергоресурсів цієї зими — так само внесок кожного українця в перемогу над ворогом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь