Міністерство внутрішніх справ України розпочало формування штурмових бригад «Гвардія наступу»

Дата: 10.02.2023 10:27
Кількість переглядів: 61

Фото без опису
 

 

Штурмові бригади, до яких можуть вступати добровольці, націлені на посилення Сил оборони та звільнення окупованих територій України.
«Гвардія наступу» — це вісім професійних штурмових бригад МВС із бійців-патріотів, які прагнуть винищити ворога та звільнити окуповані землі України.
ХТО СЛУЖИТИМЕ У ЦИХ ПІДРОЗДІЛАХ
Основу цих підрозділів будуть складати діючі поліцейські, прикордонники, нацгвардійці. Набір у штурмові бригади проходитиме з-поміж добровольців.
Офіцерський, сержантський і солдатський кістяк нових підрозділів складуть воїни із величезним досвідом. Часто — починаючи ще з 2014-2015 років, які проявили себе найкращим чином під час операцій на різних ділянках цієї війни — від захисту Донбасу чи аеропорту у Гостомелі, до звільнення Харківщини.
ЯК ПРОХОДИТИМЕ ПІДГОТОВКА
Бійці не будуть відправлені на фронт відразу. Запланована кількамісячна інтенсивна підготовка із наступним бойовим злагодженням нових підрозділів. І лише після цього вони братимуть участь у наступальних операціях задля посилення основних сил нашої країни.
До їх підготовки залучатимуть кращих інструкторів з вогневої підготовки, тактичної медицини. Вони будуть добре споряджені та оснащені якісним озброєнням і технікою.
ОПЛАТА ПРАЦІ ТА ПІЛЬГИ
Усі, хто вступає на службу у ці новостворені бригади, матимуть такі самі пільги і гарантії, як і у ЗСУ. Військові можуть піти на контракт або по мобілізації, це стосується Держприкордонслужби та Нацгвардії. Заробітна плата буде фактично на рівні ЗСУ.
Ця служба має багато переваг. Зокрема:
  • можливість отримати вищу освіту у військових вишах під час служби — безплатно або пільгово;
  • щорічна відпустка, тривалість якої зростає зі збільшенням вислуги років;
  • окрім загального страхового стажу, служба зараховується до стажу державної служби;
  • право на пенсію після 25 років календарної служби, зокрема й за змішаним з цивільним стажем.
Окрім того, військовослужбовці усіх підрозділів сил оборони, які беруть безпосередню участь у війні протягом не менше 30-ти днів, отримують статус учасника бойових дій.
Він передбачає ще більше різноманітних пільг та прав. Починаючи із безплатного та позачергового медичного обслуговування та 75-відсоткової знижки на комунальні послуги аж до дострокового виходу на пенсію.
Також йдеться про право використовувати щорічну відпустку у будь-який час та отримувати ще 14 днів додаткової відпустки зі збереженням зарплати.
І це далеко не всі пільги та переваги такої служби. Найголовніша з яких — це унікальна можливість отримати досвід, професію, винагороду. Та головне — утилізувати російських окупантів на рідній землі. Стати частиною історичних переможних подій.
ЯК ПРИЄДНАТИСЯ ДО БРИГАДИ
Можна обрати бригаду, в якій хоче служити боєць, чи це бригада Нацполіції «Лють», чи бригади Держприкордонслужби «Сталевий кордон» чи шість бригад Нацгвардії.
Або ж подати анкету через Центри надання адміністративних послуг, перелік ЦНАПів також представлений на сайті.
Можна прийти у ЦНАП особисто. Добровольцю запропонують 8 бригад на вибір, відповідно до його мотивації та поглядів. Якщо він хоче битися серед поліцейських — йому в «Лють». Якщо йому болить за Крим і він хоче взяти участь у звільненні півострову — тоді йде до «Кара-дагу». Хоче укріпити кордон або воювати в лавах прикордонників — обирає «Сталевий Кордон».
Також кандидат має пройти військово-лікарську комісію, здати психологічний та фізичний тест. Після успішного проходження він зараховується в ту бригаду, яку він вибрав.
ВАЖЛИВО
У МВС підкреслили, що це жодним чином не мобілізація. Це суто добровільний набір. Комплектування цих бригад ґрунтується саме на наборі високомотивованих кадрів. Головний фокус — на особистостях. На людях, які здатні самостійно ухвалювати рішення, мотивованих звільняти українську землю та наших людей.
Для росії люди — це утилізований ресурс, розхідний матеріал. Для України люди — найголовніше, найбільший наш скарб. Людське життя — це наша фундаментальна цінність. Звідси й людиноцентричний підхід до рекрутингу, який проводиться за кращими світовими стандартами.
Людей не просто набирають до лав нових підрозділів у структурі МВС. Їм пропонують конкретні й дуже гідні умови служби, можливість отримати професію і досвід, стати частиною великого колективу — українських захисників.
Підрозділи зважатимуть на особисті погляди. Тобто кожен, кого відберуть, потрапить виключно у коло однодумців. Це абсолютно новий підхід, де важливим центром є саме людина, що відповідає українським та європейським цінностям

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь