Новини

26 Січня, 2022 р., 16:38
Кожна дитина має право відвідувати школу, взаємодіяти з однолітками, бути інтегрованою в суспільне життя. Щоб робити навчання доступним, Міністерство освіти і науки України у межах Нацстратегії безбар’єрності реалізує проєкт «Шкільна освіта для усіх». Він передбачає запровадження освітньої моделі, що забезпечує підтримку в навчанні всіх дітей, які цього потребують. Це і діти з інвалідністю, діти, які тимчасово перебувають на лікуванні, діти з порушеннями розвитку, діти, які мають труднощі у навчанні. Уже запрацювали нові підходи до визначення особливих освітніх потреб, що сприятиме ширшому доступу до інклюзивного навчання. В інклюзивно-ресурсних центрах впроваджено європейські стандарти безбар’єрності. Вперше за 5 років існування ІРЦ в Україні звертатися до них можуть батьки дітей від народження і молодь від 18 років, якщо у них виникають особливі освітні потреби (до цього ІРЦ опікувалися лише дітьми з 2 до 18 років). Створено «Школу Супергероїв» – державну установу, яка на інноваційних засадах навчатиме дітей, що довгий час перебувають у лікарнях. Це дозволить малечі не відставати у навчанні, бути активною, тримати зв’язок з однолітками. У МОН триває робота над проєктом Нацстратегії розвитку інклюзивної освіти на 2021–2031 роки. Наразі робоча група працює над переліком проблем в інклюзивній освіті, в тому числі: визначаються стратегічні кроки в державній політиці, які необхідно здійснити усім органам влади до 2031 року зміни, які необхідно забезпечити в суспільстві та його світогляді шляхи розвитку інклюзивного освітнього середовища в закладах освіти, аби воно стало максимально зручним та комфортним для кожного. Прийняття Стратегії та подальша розробка й ухвалення Плану заходів до неї дозволить окреслити чіткі кроки держави щодо забезпечення якісною освітою кожного здобувача.
26 Січня, 2022 р., 16:36
Тисячі школярів з тимчасово окупованих територій прагнуть вступити в український ВНЗ. Навіть вивчення української мови для них недоступне. А шлях до вступного іспиту сповнений викликів. Та вони долають всі труднощі заради кращого майбутнього. Заради життя серед своїх. Дедалі більше молоді обирає навчатися тут. Це складний, але свідомий вибір. Вартий нашої підтримки. Перемагаючи у боротьбі за людей, ми наближаємо повернення наших територій.
26 Січня, 2022 р., 16:34
Сьогодні, 26 січня, в малій залі засідань райдержадміністрації відбулась нарада під головуванням заступника голови Білгород-Дністровської райдержадміністрації Тетяни ДОМЧИНСЬКОЇ з головами сільських, селищних та міських рад з питань утворення центрів надання соціальних послуг для належного соціального захисту населення. У роботі наради взяли участь директор Одеського обласного центру соціальних служб Ольга ПАШКО, начальник відділу підвищення професійної компетенції працівників надавачів соціальних послуг Дмитро БЄЛОВ, т.в.о. начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Наталія ВОЛОСАТОВА та інші.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь